Назад

Посланикът на Боливарска република Венесуела посети БТПП



Проведе се среща между Н. Пр. Ориета Капони, извънреден и пълномощен посланик на Боливарска Република Венецуела в София и председателя на БТПП Цветан Симеонов. В срещата участва и Мария Бенитес, съветник към Посолството и Джанли Перес, първи секретар към Посолството. 

По време на разговора бяха дискутирани двустранните търговско – икономически отношения между България и Венецуела. Констатирано бе, че трябва да се работи в посока на подобрение на отношенията. В тази връзка се изисква обмен на повече актуална икономическа информация между Посолството и БТПП.

Н. Пр. Ориета Капони информира, че се очаква в края на май тази година на посещение в България да пристигне бизнес делегация от Венецуела. Предвижда се в състава на делегацията да се включат компании в областта на от хранително – вкусовата промишленост и производството на ром. В тази връзка БТПП, съвместно с Посолството, ще организират двустранен бизнес форум. Допълнителна информация предстои да бъде публикувана. 

При предварително изявен интерес за участие във форума могат да се изпращат заявки за участие на e-mail – irelations@bcci.bg


28.04.2016 г.
Назад