Назад

Посланикът на Косово посети БТПП

Н. Пр. г-н Шпенд Калаба, посланик на Косово в София и г-н  Делфин Плана, министър-съветник към Посолството на Република Косово в София посетиха БТПП и се срещнаха с председателя Цветан Симеонов.
 
Целта на срещата бе дискутиране на предстоящото посещение на бизнес делегация от Косово по повод отбелязването на края на българското председателство на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) (1 юли 2015 - 30 юни 2016). 
 
Повече информация за ПСЮИЕ - ТУК
 
В тази връзка, Българската търговско-промишлена палата, с подкрепата на Администрацията на Президента, организира международен икономически форум „ПСЮИЕ – 20 години ключ към регионално сътрудничество“, с участието на представители на търговските камари и бизнеса от Югоизточна Европа.
 
Събитието ще се проведе на 1 юни 2016 г. в София Хотел Балкан и ще акцентира върху основните приоритети по време на българското председателство: транспортна инфраструктура, енергийна политика, свързаност, стабилизация и икономическо развитие. Проекто-програма на форума може да откриете ТУК.
 
БТПП ще информира допълнително за съставите на бизнес делегациите от страните от ПСЮИЕ. Фирмите, които имат интерес за участие, може да потвърждават на e-mail: m.markova@bcci.bg 
 

27.04.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад