Назад

Установяване на сътрудничество между БТПП и Европейската банка за възстановяване и развитиеМиха Свент, ръководител на Регионалната програма на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) беше на посещение в БТПП. Визитата бе по повод проучвателен етап за за консултантски услуги, които европейската институция обмисля да предоставя в България.
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов представи основните услуги на Палатата в помощ и съдействие за бизнеса, както и дейността на Търговския регистър (вкл. сертификата за отличие Excellent SME), Арбитражния Съд, Съвет GS1 България, „БТПП-Център за професионално обучение, преводи, консултации и фирмено обслужване” и др. 
Цветан Симеонов обърна внимание на необходимостта от разширяване на достъпа до финансиране на българските фирми и на възможностите за сътрудничество между Палатата и европейската институция в тази област. 
 
Миха Свент отбеляза като възможност за партньорство между  БТПП и ЕБВР в България в насока насърчаване използването на консултантски услуги от бизнеса и най-вече от МСП сектора.

28.07.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад