Назад

Председателят на БАН връчи Почетен знак за заслуги на белгийския дипломат Филип Беке

Бившият посланик на Белгия у нас Филип Беке бе удостоен с Почетен знак за заслуги на БАН и грамота. Той бе награден на тържествена церемония в БАН от председателя на академията акад. Стефан Воденичаров. Сред официалните гости на събитието бяха  г-жа Аник ван Калстер, посланик на Кралство Белгия, Франк Янсен - председател на Българо-белгийско-люксембурски бизнес клуб, председателят на БТПП Цветан Симеонов, проф. Кръстю Петков - представител на Клуба за приятелство между България и Белгия, бивши министри, общественици, учени и Ръководството на БАН.
 
При връчването на отличието акад. Воденичаров изказа благодарност на Н. Пр. Филип Беке за приноса му за разширяване на сътрудничеството между БАН и белгийските изследователски центрове и за развитието на отношенията между Република България и Кралство Белгия.
 
Н. Пр. Филип Беке благодари за оказаната му чест и изрази увереност, че българо-белгийските отношения имат добри традиции и ще продължават да се развиват в областта на икономиката, техническото сътрудничество, културните отношения и обмена на учени. Той подчерта, че България има много възможности и трябва да излезе на преден план. Филип Беке заяви готовност да подкрепя и в бъдещата си дейност партньорството на двете държави, като ще съдейства за реализиране на съвместни проекти и програми.
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов връчи на Н. Пр. Филип Беке юбилеен сребърен медал за 120-годишнината на БТПП.
 

21.07.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад