Назад

Насърчаване на бизнес взаимоотношенията между България и Албания



Н. Пр. Киряко Курета, посланик на Албания в София, се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов.
 
Представена бе информация за отношенията с партньорски организации в Албания, сред които: Търговско-промишлената палата на град Тирана, Съюза на албанските търговско-промишлени палати и Българо-албанската търговска палата.
 
Цветан Симеонов подчерта, че Албания е добър, надежден и дългогодишен търговски партньор и е балканската страна с европейско бъдеще.
 
В процес на развитие е да бъде обновено споразумение за сътрудничество с Търговско-промишлената палата на Тирана. Председателят на БТПП отбеляза, че българските компании от секторите фармация, автомобилостроене, металообработване, хранително-вкусова промишленост, енергетика, туризъм имат силни интереси към поддържане на партньорства с албански компании.
 
Посланик Курета посочи, че търговско-икономическото сътрудничество между двете страни има голям потенциал за развитие. Необходимо е насърчаване на контактите както между бизнеса, така и между съответните институции за разширяване на съвместните и координирани дейности.
 
Към момента има подписани около 30 двустранни спогодби между двете страни, но част от тях подлежат на осъвременяване.
 
В рамките на срещата бе договорено организиране на бизнес събития и срещи, подкрепени от БТПП и Посолството на Албания в София.
 
При проява на предварителен интерес за участие в подобни мероприятия, можете да се свържете с: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации БТПП“, e-mail: interdpt@bcci.bg.
 
БТПП ще информира своевременно за подготовката на бъдещи събития с фокус Албания.

28.07.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад