Назад

Приключи IX Световен конгрес на търговските палати

Успешно приключи  IX Световен конгрес на търговските палати, който се състоя в гр. Торино, Италия, с участието на повече от 1600 представители на бизнеса и търговско-промишлените палати от 120 страни по света. България бе представена от председателя на БТПП Цветан Симеонов. 
 
Препотвърдени бяха основните документи за палатите по формирането на законодателството и Хартата на търговските палати.
 
Фокус в разискванията отново бе ролята на малките и средни предприятия и укрепването на финансовия сектор.  Изпъкнаха проблемите на малките и средни предприятия в развиващите се страни като достъпът до Интернет, до иновации, до образование по външна търговия, което следва да бъде ориентир за Международната търговска камара, но и за търговските палати в доста от развитите страни, където  има такива проблеми. Акцент в дискусиите бе и финансирането на малките и средни предприятия.
 
В рамките на конгреса председателят на БТПП проведе редица индивидуални срещи, сред които с председателя на истанбулската търговска палата Ибрахим Чаглар, секретар на европейско-китайски макро предприемачески клуб Анна Вики и др. Отправена бе покана за посещение в близко бъдеще на България.   
 
Следващият Световен конгрес на търговските палати ще се проведе през 2017 г. в Австралия.
 

16.06.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад