Назад

В Пловдив бе отбелязана 120-годишнината от създаването на търговско-промишлените палати в БългарияС тържествена сесия в Пловдив бе отбелязана 120-годишнината от създаването на търговско-промишлените палати в България, 120 години от учредяването на Пловдивската Търговско-Индустриална Камара (1895 г.) и 25 години от възстановяването й като Търговско-Промишлена Камара - Пловдив (1990 г.).

Събитието бе открито от Ангел Хронев, изпълнителен директор на Търговско-Промишлена Камара – Пловдив. Председателят на Камарата Добрина Проданова изнесе доклад за историята и дейността на организацията.

В приветственото си слово председателят на БТПП Цветан Симеонов подчерта значението на региона за развитието на българската икономика

Поздравителен адрес бе прочетен от името на Областния управител на област Пловдив Розалин Петков.

Добрина Проданова връчи грамоти на бизнесмени – клиенти и партньори на Камарата за дългогодишно партньорство и подкрепа за развитието на икономиката на региона към високи стандарти в европейска посока.

Сред наградените бяха – Иван Добрев – изп.директор на КЦМ АД, Йорданка Маркова – председател на КСБ ОП гр. Пловдив, Пламен Панчев – директор на Тракия икономическа зона АД, Владимир Глухов – управител на Бултекс 99 ЕООД, Иван Соколов –директор на  Международен панаир Пловдив, Димитър Георгиев - Митнически терминал  ЕООД, г-жа Пачева - Тирлин АД, Синан Емин от Техно Акташ АД, Стоян Узунов - Готмар ЕООД.

Сред гостите бяха представители на бизнеса в Пловдив и областта, на Областната и Общинската администрация, депутати, представители на консулства и чуждестранни мисии, общественици и бивши служители на Камарата. Сред гостите бяха и наследници на основателите на Пловдивската Търговско-Индустриална Камара - Личо Обрейков, Лалка Обрейкова и Александър Пешев.


29.05.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад