Назад

Възможности за сътрудничество между БТПП и ТПП на Република Гана





Н. Пр. Алхажи Ибрахим Абас, посланик на Република Гана, акредитиран за България, се срещна с главния секретар на БТПП Васил Тодоров. В срещата участва и кап. Господин Господинов, почетен консул на Гана в България, и д-р Джон-Хоукинс Асиеду, търговски съветник в Посолството на африканската страна в Турция.
 
Представена бе дейността, функциите и услугите на Българската търговско-промишлена палата в подкрепа на бизнеса. Поради проявен интерес в рамките на срещата беше акцентирано по-конкретно върху дейността на Арбитражният съд при БТПП.
 
Посланик Абас посочи, че Република Гана предлага благоприятни условия за чуждестранни инвестиции, сред които: стабилна политическа среда от 1992 г.; добри макроикономически показатели; конкурентни стойности на данък печалба в определени региони; бързо развиващи се финансови институции и услуги; наличие на работна ръка с възможности за обучение; достъп до Икономическата общност на страните от Западна Африка. Повече информация можете да намерите тук: www.gipcghana.com.
 
В рамките на срещата бе обсъдена възможността за сключване на споразумение за сътрудничество между БТПП и ТПП на Гана с цел насърчаване взаимодействието на ниво търговски палати.
 

 


20.05.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад