Назад

БТПП връчи една от Годишните награди на Junior Chamber International





Junior Chamber International (JCI) връчи първите годишни награди „Най-изявените млади личности на България“ на официална церемония в София. Инициативата е част от световния проект на JCI - The Outstanding Young Persons (TOYP). Десетте отличени бяха избрани измежду над 70 номинирани за титлата в 10 категории от 13-членно жури.
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов връчи една от Годишните награди на JCI. Мая Донева бе отличена в категория „Политически, правни и/или държавни въпроси“. Тя е част от екипа, работил упорито за избора на Варна за Европейска младежка столица за 2017 г. Тя работи в сферата на доброволчеството от 10 години. Основател е на младежка организация и е част от УС на Националния младежки форум. Тя е съосновател на социална чайна във Варна, която дава първа работа на младежи от институции.
 
Всички наградени вече са номинирани за световния формат на проекта на JCI – TOYP. Там те ще бъдат оценявани наред с отличените млади хора от всички страни, в които се провежда проекта. Ще бъдат избрани 10-те най-изявени млади личности на света. Официалната церемония по връчването на световните отличия ще се проведе през месец ноември в Каназава, Япония. 
„Имам всички основания да вярвам, че сред тях тази година ще има и поне един българин. На път сме да осъществим една мечта на целия екип на JCI България.“, каза президентът на JCI България Николай Стоянов. 
 
Наградите TOYP са реализирани с подкрепата на Президентството на България, БТПП и хотел Анел.
 
 
 
 
 
 
*Основите на наградите TOYP са поставени в САЩ през далечната 1938 г. От 1983 г. те започват да се провеждат и в редица държави, където има представителства на Junior Chamber Internatonal. А в България началото на годишни отличия се поставя тази година.
 
Junior Chamber International (JCI) е международна неправителствена организация, създадена през 1944 г. в щата Мисури, САЩ. Тя обединява млади, амбициозни и активни хора от цял свят.
JCI към момента има представителства в над 115 държави. В България организацията съществува от 2010 г. с локални секции в София, Пловдив и Варна. До момента има установени взаимоотношения с БТПП, Международна търговска камара, Уницеф, AIESEC, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, ВУЗФ, големи компании и редица неправителствени организации.
Организацията работи по проекти свързани с бизнеса, социалните и културни дейности, международната дейност и обученията.  

28.05.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад