Назад

Семинар за насърчаване на бизнеса между България и Тайланд в БТПП



Бизнес семинар под надслов „Тайланд – врата към Югоизточна Азия” се състоя в Българската търговско-промишлена палата. Събитието е организирано съвместно с Европейската асоциация за бизнес и търговия /ЕАВС/ от Кралство Тайланд.
 
След официалното откриване от главния секретар на БТПП Васил Тодоров и приветствието от страна на Виктор Меламед, почетен консул на Тайланд в България, участниците в семинара получиха полезна информация за възможностите за бизнес и актуални данни и факти за тайландската икономика.
 
Нантиса Русо, правен експерт, направи представяне на пазара на Тайланд като същевременно отбеляза важни практически съвети по правни въпроси при осъществяване на бизнес в страната. Предимствата, които могат да бъдат ползвани при развиване на бизнес в Тайланд, както и конкретни идеи за нарастване на стокообмена между България и Тайланд бяха посочени от д-р Питчая Сиривунабод, мениджър политики на Европейската асоциация за бизнес и търговия в Тайланд.
 
Дискутирано бе, че има интерес за внос на български кориандър в Тайланд, както и торове и химически продукти. От азиатската страна в България се внасят хранителни продукти, електроника и автомобилни части, текстил. 
 
Семинарът завърши с индивидуални консултации, като бяха разгледани няколко конкретни запитвания за навлизане на тайландския пазар.
 
Приложение:

19.05.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад