Назад

Сътрудничество България-Сърбия: оптимално използване на икономическия потенциал на двете страни



Търговският съветник към Посолството на Сърбия у нас Александър Миличевич разговаря с председателя на БТПП Цветан Симеонов.
 
Повод са резултатите от посещението на бизнес делегацията в Белград, Сърбия в рамките на официалната визита на президента Росен Плевнелиев.
 
Цветан Симеонов констатира добрите си впечатления от постигнатото при договореностите на БТПП с Асоциацията на сръбските работодатели, Търговско-промишлената палата на Сърбия, Белградския панаир и GS1 Сърбия.
 
Търговският съветник Миличевич посочи, че търговския дефицит България-Сърбия за няколко години е намалял от 150 млн. евро до 20 млн. евро. Българските инвестиции в западната ни съседка са предимно в петролната, химическата, стъкларската промишленост и търговията с техника. Оптимистичен е фактът за растежа на сръбските инвестиции у нас.
На срещата бе отбелязано, че възможностите за търговия и инвестиции между двете страни не са използвани максимално. Трябва да се обърне внимание на отношенията с трети пазари, съвместни проекти за производство и реализация на продукция. 
 

18.03.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад