Назад

Среща в здравното министерство с ръководството на Българската асоциация на търговците на медицински изделия

На 3 Февруари 2015 г. в Министерство на здравеопазването, в присъствието на здравния министър Петър Москов се проведе първата работна среща между представители на министерството и членовете на  Управителния съвет на Българската асоциация на търговците на медицински изделия (БАТМИ)*. 
 
На срещата бе поставено началото на градивен и конструктивен диалог между двете страни, създадени бяха основите за дългосрочно и отговорно взаимодействие и партниране с цел създаване на благоприятна среда, даваща реална възможност за провеждане на позитивната и градивна  политика на реформа в здравеопазването. 
 
В потвърждение на показаното желание за целенасочена и отговорна съвместна дейност  бе прието предложението да се създаде  „Работна група за оперативно подпомагане и създаване на мерки за осъществяване  на реформата в здравеопазването”.  В  работна група ще вземат участие представители на всички свързани страни, като Министерство на здравеопазването, НЗОК, Министерство на финансите, общините,  представители на браншовите организации.
 
Новосъздаденото звено ще работи по конкретна предварително разработена програма и ще бъдат разглеждани основни теми като:  Създаване на „Методика на работа с лечебните заведения” на Министерсво на Здравеопазването; Създаване на коректен механизъм за контрол и прозрачност при осъществяване на конкурсите за обществените поръчки. 
 
 
____
*Българската асоциация на търговците на медицински изделия (БАТМИ) е лицето на медицинската технология и индустрия в България. Учредена през 2006 г. БАТМИ е най-сериозната браншова организация обединяваща и представляваща мнението и интересите на водещите производители и търговци на медицински изделия в България.
 

05.02.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад