Назад

Меморандум за разбирателство сключиха БТПП и Държавният инвестиционен фонд RAK от ОАЕ

Меморандум за разбирателство подписаха Пробир Чакраборти, главен изпълнителен директор на Държавния инвестиционен фонд RAK от Обединените арабски емирства (OAE) и председателят на БТПП Цветан Симеонов.  Подписването на документа бе по време на провелия се в Палатата бизнес форум с делегация от Държавния инвестиционен фонд RAK от  ОАЕ (Ras Al Khaimah Investment Authority – RAKIA).
 
Икономическите отношения между България и ОАЕ датират от 1971 г., но придобиват по-регулярен характер след 1975 година. Епизодични са срещите с представители на бизнеса от Дубай и ОАЕ, но разчитаме, че вече, с откриването на генералното консулство на България в Дубай, ще се активизира двустранното икономическото сътрудничество, отбеляза председателят на БТПП Цветан Симеонов.  С тази цел, подчерта той - даваме възможност на българския бизнес да се запознае с консултанти от Държавния инвестиционен фонд RAK (Ras Al Khaimah Investment Authority – RAKIA). Именно за да придаде регулярен характер на това сътрудничество, Българската търговско-промишлена палата подписа с този фонд Меморандум за разбирателство.
 
В рамките на форума бяха представени възможностите за инвестиране в ОАЕ.
 
Корпоративна презентация на Държавния инвестиционен фонд  на RAK (Ras Al Khaimah Investment Authority – RAKIA): ТУК
 
По данни на Министерството на икономиката на България през последните три години е налице значителен ръст на двустранния стокообмен и в частност на българския износ за ОАЕ, като през 2013 г. двустранният стокообмен достига рекордните засега 400 млн. щ.д., от които 345.8 млн. щ.д. български износ.
 

02.02.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад