Назад

БТПП откри модно изложение – базар „МОДА НБУ”

Mодно изложение – базар „МОДА НБУ“ бе открито от председателя на БТПП Цветан Симеонов. 
 
Изложението е творческа работа на студентите от Нов български университет и резултат от майсторския клас по мода на проф. Нели Митева. Представени бяха 30 аутфит - комплекти облекла, проектирани според последните модни тенденции и изпълнени в подходящ материал. Всеки аутфит е инспириран от работата на известен моден дизайнер. Миниколекциите са изработени от 40 студенти, групирани в 15 екипа.
 
Нели Митева е професор в Академията по мода и дизайн, Мюнхен, Германия. Тя е ръководител на майсторския клас по мода в НБУ, който в кратък срок реализира нова образователна концепция в модата като част от визията за модерно образование на НБУ. 
 
Студентите успяха да изградят цялостна концепция за модна колекция, следвайки стъпка по стъпка принципите за създаване на една модна колекция, да изградят своите модни импровизации по зададените им теми. Отделните колекции са създадени и изпълнени от тях с помощта на преподаватели в експерименталното художествено ателие по мода на НБУ. 
 
Модната колекция може да бъде разгледана в БТПП до 10 февруари. Средствата от продадените тоалети ще отидат за изграждането на ново ателие. До края на май младите дизайнери ще подготвят още една серия тоалети. 
 

03.02.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад