Назад

Разширяване сътрудничеството между БТПП и Посолството на Кралство Мароко

Заместник-ръководителят на мисията към Посолството на Кралство Мароко в София Иман Уаадил и Страшимир Найденов - връзки с обществеността към Почетното консулство на Кралство Мароко в Пловдив, проведоха среща с главния секретар на Палатата Васил Тодоров.
 
Обсъдени бяха идеи за разширяване на търговско-икономическите връзки между България и Мароко. Васил Тодоров представи възможните области на сътрудничество между БТПП и Посолството на Кралство Мароко, сред които: организиране на бизнес форуми и делегации, изпращане на информаци за оферти, изготвяне на справки и икономически анализи и др.
  
                                                 
 
 
За засилване на търговско-икономическите отношения между двете страни, според Иман Уаадил, е необходимо да се определят секторите от взаимен интерес. Стратегическото разположение на Мароко е привлекателно за чуждестранните инвеститори, защото дава възможност за осъществяване на връзки със Северна Африка и останалите части на континента. Важно значение за икономиката на страната имат и международните изложения в областта на селското стопанство и рибарството.
 
Зам.-ръководителят на мисията към Посолството на Кралство Мароко в София информира, че в периода 29.04 - 03.05.2015г. в гр. Мекнес, Мароко, ще се проведе 10-то издание на Международното селскостопанско изложение SIAM, което е специализирано в представянето на земеделски и животновъдни стоки и техника, оборудване и машини, напоителни системи, семена, храни и други. То е най-значителното, провеждано на територията на Северна Африка, поясни тя. През 2014 г.са участвали над 1250 изложители от различни сектори на селското стопанство от 53 държави и е посетено от 850 хил. души. Изложбената площ е над 172 000 м2.  
 
Повече информация за изложението: www.salon-agriculture.ma 
 
При интерес за участие: 
Дирекция "Международно сътрудничество и международни организации", БТПП
тел.: 02/ 8117 494, 02/8117 489 
e-mail: m.markova@bcci.bg
 

05.02.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад