Назад

Председателят Цветан Симеонов подписа споразумение за сътрудничество между БТПП и Экспоцентр

Новата мисия на центъра е да продава контакти, а не само изложбена площ






 
Бизнес делегацията на БТПП в Москва посети днес и Экспоцентр. Най-големият международен изложбен център в Русия е част от системата на Търговско-промишлената палата на Руската Федерация като 51% са собственост на палатата. Центърът се занимава с организирането на 106 изложения годишно /2010 г./ като използва 150 000 кв.м изложбена площ.
По време на изложенията предоставя около 550 допълнителни услуги на своите клиенти. Зам. директорът на Экспоцентр Николай Николаевич Гусев представи на срещата новата мисия на центъра - да продава контакти, а не само изложбена площ. Организацията подготвя 22 изложби, които са в листата на UFI и е домакин на много самостоятелни изложби, организирани от руски и чуждестранни компании. 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов обмени идеи с г-н Гусев и в края на срещата подписа споразумение за сътрудничество между БТПП и Экспоцентр, което ще даде възможност на българските фирми да участват по-лесно и пряко в изложенията, организирани от центъра. Българските предприемачи, участващи в посещението се запознаха с панаирната програма на Экспоцентъра. Средно 21% от изложенията провеждани там имат иновационен елемент.

Традиционно българско участие има на изложението Продекспо в Москва за хранителни продукти и напитки. Това са средно 15 български компании, които заемат общ щанд и представят изделия на консервната промишленост, винопроизводството, напитки и други хранителни продукти.
 
На последното издание на изложението посетителите са надминали 56 000 души.

07.04.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад