Назад

БТПП: Частният сектор винаги показва ангажираност към нивата на заплащане, но коментарите да се правят след дискусията в НСТС 
По повод днешни публикации за нарастване на заплатите в частния сектор до края на годината с 11%. Българската търговско-промишлена палата смята, че предложението и проблемите следва да се дискутират в създадените за целта органи. 
В момента има сформирана работна група по тези въпроси в рамките на Съвета за тристранно сътрудничество. Смятаме, че на този етап ще бъде непродуктивно дискусията да бъде изнесена в медиите. Щом има орган, редно е там да бъде се изчерпат възможните дискусии и тогава да се правят съобщения към общественото мнение. 
Сега е ясно едно, че директива към частния сектор не може да се прави, още повече има различия във всеки сектор и във всяко предприятие. За времето на прехода частният сектор винаги е показвал изключителна ангажираност. Няколко поредни  години в периода преди кризата точно в частния сектор заплатите имаха ръст надхвърляйки инфлацията и повишената производителност взети заедно.

04.04.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад