Назад

Среща с представител на Палатата на търговията, промишлеността и услугитe на Рабат



 
На 29 март 2011 г. в БТПП се проведе на среща със сътрудник на Палатата на търговията, промишлеността и услугите на Рабат и бизнесмен Мохамед Иссор и бившия дипломат Иван Томов- екс-търговски представител в Мароко, председателят на БТПП обсъди съвместното сътрудничество между двете организации.
Гостът направи обзор на икономическата среда в Мароко като обясни, че в страната има протести, както в останалите страни от Северна Африка, но те са против правителството, а не против краля. Исканията на протестиращите са за повишаване стандарта на живот, подобряване на социалната среда, повишаване качеството на медицинските услуги и др. Направени са предложения за промяна в регионалното управление на различните области в Мароко – целта е те да добият самостоятелен статут и управление по примера на Испания. Очаква се дори провеждането на референдум за взимане на това решение.
Ръстът на БВП в Мароко въпреки гореописаните протести и световната криза се поддържа в рамките на 6%.
Г-н Симеонов информира гостите за планувано от БТПП бизнес посещение в Мароко през втората половина на 2011 година и получи уверение за готовност за сътрудничество за подготовката и провеждането на визитата

29.03.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад