Назад

Индонезийска делегация ще посети страната ни през май следващата година



Съществува голям и все още неизползван потенциал за развитието на двустранните икономически отношения България – Индонезия. Това заяви Ари Сатрия, директор пазарно развитие и информация за експорта в Министерството на търговията на Индонезия, на среща с председателя на БТПП Цветан Симеонов. В срещата участваха също Праново Правирокусумо, министър-съветник към Посолството на Индонезия в София, и Елица Ненчева, изп. директор на Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост.
 
Г-н Сатрия сподели своите отлични впечатления от деловото си посещение в страната ни. Той съобщи, че през  май 2015 г. се очаква индонезийска търговска делегация да посети България.
 
Председателят на Палатата заяви пълна подкрепа за реализиране на предстоящата индонезийска делова мисия и за провеждане на двустранен бизнес форум. Той отбеляза, че Индонезия е перспективен търговски партньор на България сред страните от Югоизточна Азия и се присъедини към мнението за неизползвани възможности в двустранната търговия.
 
Български фирми могат да заявят предварително интерес за участие в предстоящия форум на имейл: irelations@bcci.bg  или тел. 02/8117421.   
 
----------
По информация на Министерството на икономиката и енергетиката, за периода януари-юни  2014 г. общият стокообмен на България с Индонезия е на стойност 30.9 млн. щ.д. (увеличение с 2.6% спрямо същия период на 2013 г.), в т.ч. 12.3 млн. щ.д. износ (1.6% спад) и 18.6 млн. щ.д. внос (5.7% увеличение). За този период основните експортни стоки за Индонезия са: препарати от видовете, използвани за храна на животни, сурови или необработени тютюни, интегрални схеми и електронни микрокомплекти, семена от анасон, звезден анасон, копър, кориандьр, кимион, ким, ламарини, листове и ленти от мед, медицински, хирургически, зъболекарски или ветеринарни инструменти и апарати, ензими, ензимни препарати, апарати за механотерапия, апарати за масаж и др.
 
Основните стоки по вноса за същия период са: палмово масло, кафе, полиацетали, синтетични прежди, аминосъединения с кислородни функционални групи, интегрални схеми, хартии и картони, пневматични гуми от каучук и др.
 

24.11.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад