Назад

Среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати в България





В БТПП се проведе традиционната среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати в България, на която домакин бе Българо–румънската търговско–промишлена палата със седалище Русе. Събитието бе официално открито от председателя на БТПП  Цветан Симеонов. Той представи и резултатите от Третия Европейски парламент на предприятията, в който БТПП участва с делегация от 18 представители на бизнеса.  По оценка на председателя на БТПП, проблемите на българския бизес съвпадат с проблемите на европейския бизнес - бюрокрация, труден достъп до кредитиране и международни пазари.
 
Екипът на Българо–румънската търговско-промишлена палата представи дейността на палатата и сподели своя 11-годишен опит в организрането на бизнес  мисии, делегации, участие в проекти. Палатата е установила добри отношения с ТПП Прахова, Букурещ и др.
 
Атанаска Калчева, директор на Френско-българската търговско-индустриална камара сподели опита на Камарата и сътрудничеството й с БТПП за организирането и промотирането на кампанията за намирането на поддоставчици за френските компании, вече работещи в България, главно в индустриалния сектор.
 
Мероприятието продължи с представяне на фирми-членове на Българо–румънската търговско-промишлена палата.  На участниците бяха представени за дегустация продуктите на винарска изба „Нисово” Русенско( www.wineunion.eu/bg), както и да опитат натуралните хранителни продукти на „Градско село” www.gradskoselo.bg .
 

24.10.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад