Назад

Нарастващ интерес към предстоящата в Тел Авив Трета Международна конференция с изложение за вътрешна сигурност

Над 80 представители на бизнеса, медии, държавни и неправителствени организации се събраха в БТПП на презентация за предстоящата в Тел Авив Трета Международна конференция с изложение за вътрешна сигурност - “The 3rd International Homeland Security Conference”.  Представянето бе организирано по инициатива на Посолството на Държавата Израел в София. 
Н.Пр. Шаул Камиса Раз, Посланик на Държавата Израел в София поясни, че на фона на добрите политически, културни и икономически отношения между Израел и България посолството се стреми да разнообразява двустранното сътрудничество с различни инициативи, включително тази, свързана със сигурността. 
 
Българската търговско-промишлена палата оценява от години важността на сигурността за фирмите, тъй като тя е условие да се развива успешно предприемаческа дейност, отбеляза при откриването на събитието председателят на БТПП Цветан Симеонов.
 
Програмата и подробности за конференцията и изложението, което ще се проведе за трети път представи Матан Сафран, аташе по икономическите въпроси към израелското посолство.  Международната конференция с изложението HLS 2014  ще се проведе от 9 до 12 ноември 2014 г. в гр. Тел Авив.  Програмата  включва семинари и панелни дискусии, представяне на най-добрите и доказани технологии следващо поколение и системи в индустрията на сигурността. Събитията предоставят възможност за срещи  и установяване на контакти с потенциални партньори чрез официални и неформални срещи. Различните сегменти на изложението включват: кибер сигурност; защита на критични инфраструктурни обекти, включително петролни и газови добивни и преносни мрежи; гранична сигурност, подготовка и управление на бедствени ситуации; градска сигурност; антитерористична дейност, сигурност по време на големи събития, транспортна сигурност  и др.
 
В предишното издание на конференцията и изложението са участвали над 700 представители от 65 държави и са проведени повече от 1000 срещи. 
 
Тази година, програмата предвижда и посещения на компании и обществени обекти с демонстрации на системи за сигурност, например на най-голямата електроцентрала в Израел, летището в Тел Авив, както и туристически посещения. 
 
Технологиите и услугите в сферата на вътрешната сигурност на Израел; военната индустрия и значението й за вътрешната сигурност на Израел представи ген. Гади Шамни от GME Trust - Израел, който притежава богат опит в отбраната на Израел. Страната разполага с изградени добри системи за сигурност и опазване както на различни обекти, така и на гражданите, разполага и с изградена преграда за предотвратяване преминаването на терористи. Ген. Шамни отбеляза, че страната му адаптира своята отбрана в реално време и разполага със защитни щитове, може да устои на балистична атака от близко или далечно разстояние. Разчита се както на добро предварително алармиране за възможни заплахи, така и на правилна и адекватна защита, за което се изискват много ресурси и развита индустрия, свързана със сигурността, добави той.
 
По време на презентацията бе договорено Българската търговско-промишлена палата да организира бизнес делегация за посещение на Международната конференция и изложение HLS 2014 (9-12 ноември 2014 г.) в гр.Тел Авив, Израел. 
 
При желание за участие, моля попълнете приложената регистрационна карта, в срок до 30 октомври 2014 г. и изпратете на e-mail: interdpt@bcci.bg. Очаквайте информация относно условията за участие.
 
За допълнителна информация във връзка с пътуването:
 
Дирекция Международно сътрудничество и международни организации
Българска търговско-промишлена палата
Тел.: 02 8117 489, 8117 421
e-mail: interdpt@bcci.bg
 

23.10.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад