Назад

Предстои заключителна среща по проект „SAGITTARIUS“ в София

Мобилно приложение „Пътуващ музей“, рекламен филм и образователна интерактивна игра, разработени по проект „SAGITTARIUS“, ще бъдат официално представени и демонстрирани  на заключителна среща по проекта в София на 23 май 2014 г. от 11:30 часа в сградата на БТПП, ул. „Искър“ № 9, зала „А“ .
 
Проект „SAGITTARIUS“ се реализира по Програма за транснационално сътрудничество „Югоизточна Европа“.  
 
Организатор на заключителната среща  за представяне на разработените продукти е Българската търговско-промишлена палата (БТПП), която е координатор на проекта за България. 
 
Мобилното приложение „Пътуващ музей“  включва 1200 снимки и интересни факти за 120 културно- исторически обекта от Югоизточна Европа и е достъпно за мобилни устройства с операционни системи  “Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.digimark.rovingmuseum) и „iOS” (https://itunes.apple.com/bg/app/roving-museum/id641098616?mt=8).  
Рекламният филм обобщава резултатите и продуктите по проекта (https://www.youtube.com/watch?v=CtUKWZ3ZpvA&feature=youtu.be);  
Образователна интерактивна игра (https://itunes.apple.com/bg/app/museum-game/id853740570?mt=8) представлява компонент на мобилното приложение. Тя предоставя възможност на потребителя  да „подреди“ разбъркано триизмерно изображение  на определен културен обект в  Югоизточна Европа, както и да прочете повече факти за него в мобилното приложение.
 
По време на срещата ще бъдат връчени сертификати на завършилите успешно организирания в рамките на проекта „он лайн” курс по управление на културното наследство. 
 
БТПП участва и в създадената международна неправителствена организация „Саджитариус”, регистрирана в  община Абруцо- Италия. Целта на новосъздадената организация е да поддържа общо разработените продукти от партньорите , както и да търси нови възможности за кандидатстване по нови програми и надграждане на проекта.
 
Разработените по проекта продукти бяха представени от екип на БТПП в гр. Родос, Гърция в рамките на състоялата се в края на миналата седмица заключителната среща по проекта и възбудиха огромен интерес. В срещата в Родос участваха представители на партниращите си по проекта организации от Гърция, Италия, Румъния, Хърватия, Словения, Унгария и България.
 
За повече информация : ТУК
 
Програма: ТУК
 
Регистрационен формуляр: ТУК
 

20.05.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад