Назад

В Берлин се провежда Общо събрание на Международната асоциация GS1От 19 до 23 май 2014 г. в Берлин (Германия) се провежда редовното Общо събрание на международната асоциация GS1. Българската национална GS1 организация - GS1 България, е представена на форума от председателя на БТПП и председател на Борда на GS1 България  Цветан Симеонов и изпълнителния секретар на GS1 България  Христо Содев.
 
Стандартите GS1 са най-широко използваните стандарти в търговията и логистиката в цял свят. След изключително успешната кампания по повод 40-та годишнина на организацията, на Общото събрание ще бъде отпразнувано сканирането на първия GS1 баркод на продукт на 26 юни 1974 г. в Щата Охайо.
 
Във връзка с тази значима дата от историята на стандартите GS1, домакинът на Общото събрание, GS1 Германия, е подготвил дневен ред, който подчертава някои от най-важните съвременни предизвикателства, засягащи потребителската общност на стандартите GS1, в това число:
-        Иновации и промяна за устойчиво бъдеще,
-        Световния потребител и бъдещето на търговията,
-        Стойността на веригите за доставка в утрешния ден.
На мероприятието са поканени световно известни представители от индустрията, търговията на дребно, академичните среди и политиката, които да насърчат участниците за бъдещото внедряване на стандартите GS1 и разработването на различни приложения.
 
Официалната бизнес част на Общото събрание ще се проведе в сряда, 21 май и включва следните точки:
Доклад на управителния съвет, в това число: 
-        Доклад на Комисията по финанси и одит, 
-        Доклад на Комисията по стандарти,
-        Доклад на Комисията по вътрешно съответствие,
Бизнес резултати (2013/2014г.),
GS1 Бизнес стратегии (2014/2015г.),
Бюджет на GS1 (2014/2015г.).
 
В рамките на седмицата е предвидено и посещение на новия център на GS1 Германия - “Knowledge Center 2.0”.
 

19.05.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад