Назад

Кметът на Община Санта Мария Де Фейра – Португалия на работно посещение в БТПП



Ккметът на община Санта Мария Де Фейра, г-н д-р Емидио Соуса бе на работно посещение в БТПП.
 
На срещата с председателя на Палатата Цветан Симеонов  участваха експерти от община Де Фейра  и търговския съветник към посолството на португалия в София, г-н Тиаго Алехандре.
 
Д-р Соуса представи по-интересните възможностите за икономическо сътрудничество между португалските фирми и предприемачи от региона на община Санта Мария Де Фейра (около 15 000 ) и български фирми.
 
Радостен е фактът, че португалската община е побратимена с община Търговище.
 
Санта Мария Де Фейра в световен мащаб е основен център за обработка на корк. Основната продукция са тапи за винопроизводство, листове от корк за шумо- и термоизолация, подови настилки за строителството.
 
Друг важен за региона сектор е обувната промишленост. Произвеждат се висококачествени мъжки, дамски и детски обувки със собствен дизайн и концепция с ръчна изработка.
 
Добре развити са икономически сектори като строителството във висока конкурентна среда, автомобилна индустрия, мебелна индустрия, металургия и електромеханика.
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов запозна Д-р Соуса с основните дейности на Палатата в подкрепа на бизнеса. Бяха коментирани някои от по-интересните сектори за сътрудничество между български и португалски предприемачи, а именно:
 
·        Обувна индустрия
 
·        Рибни продукти (консерви риба)
 
·        Производство на висококачествен зехтин
 
·        Фармация
 
·        Резервни части за автомобили
 
·        Информационни технологии
 
·        Спа туризъм
 
·        Винопроизводство
 
Д-р Соуса предостави информационни материали за  община Санта Мария Де Фейра, които са на разположение за ползване в библиотеката на БТПП.

19.05.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад