Назад

Публично изслушване в парламента с участието на председателя на ЕИСК за политиките за развитие на изостаналите региони

„Политики за развитие на изостаналите региони“ беше темата на  публично изслушване в Народното събрание с участието на председателя на Европейския икономически и социален комитет Анри Малос и под патронажа на председателя на парламента Михаил Миков. Форумът е съвместна инициатива на Народното събрание, Европейския икономически и социален комитет (EИСК) и Икономическия и социален съвет на Република България. 
 
Във форума участваха депутати от България, Гърция и Румъния, представители на изпълнителната власт, местното управление, работодателски организации, членове на Икономическия и социален комитет, синдикатите. Сред тях бяха и председателят на БТПП Цветан Симеонов и Лъчезар Искров, член на ИС на БТПП.
 
При откриването на дискусията председателят на парламента Михаил Миков заяви, че трябва да настояваме за по-категорична, по-силна, по-ясна политика за сближаване в рамките на Европейския съюз.
 
Председателят на EИСК Анри Малос посочи, че проблемът за диспропорциите не е уникален за България и препоръча да се обменя опит със съседните страни и да се развива трансграничното сътрудничество. Според него изостаналите региони в България се нуждаят от по-добра инфраструктура, развитие на образованието и създаването на технически и производствени умения.
 

14.05.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад