Назад

Финансиране на иновациите в малки и средни предприятия чрез „Хоризонт 2020“

БТПП бе домакин на Информационен ден на тема „Финансиране на иновациите в малки и средни предприятия (МСП) и на техни съвместни проекти с научни институти и университети чрез програма Хоризонт 2020“. Събитието бе организирано от Съвета по иновациии и енергийна ефективност към БТПП, съвместно с ЕЕN и ГИС трансфер център.
 
Зам.-председателят на БТПП Георги Стоев, който откри форума, изрази готовност БТПП да оказва подкрепа на малките и средни предприятия с информация за нови възможности за финансиране.
 
Проф. Костадин Костадинов, Председател на УС на ГИС Трансфер Център, отбеляза, че е необходимо да се насочат стратегически инвестиции към ключовите иновативни сектори. Презентацията на проф. Костадинов може да откриете ТУК.
 
Доц.Албена Вуцова запозна участниците с основните различия между 7-ма Рамкова програма на ЕС и Хоризонт 2020 и с новите възможности за финансиране в Програмен период 2014-2020. За повече информация ТУК.
 
Проф.Румен Николов, ръководител катедра „Компютърни науки“ при УНИБИТ представи съвместното европейско предприятие ECSEL - възможности и перспективи за България. Презентация на проф. Николов може да откриете ТУК.
 
Даниела Леви, Единен център за иновации на БАН, Хоризонт 2020, акцентира върху новите възможности за съвместни проекти между науката и бизнеса. За повече информация ТУК.
 
Съпредседателят на Съвета по иновации и енергийна ефективност към БТП - Йосиф Аврамов представи възможности за рисково финансиране по Хоризонт 2020. Презентацията може да откриете ТУК.
 
Членове на БТПП от Съвета на браншовите организации и Съвета по иновации и енергийна ефективност, представители на Министерство на образованието и науката, на бизнеса; учени, изследователи и преподаватели от БАН и други водещи университети в България се включиха в последвалата дискусия.
 

07.04.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад