Назад

Проект "Linked2Media" за подобряване на маркетинговата стратегия на МСП

Обединение от 13 организации от 7 държави ще помага за подобряване на маркетинговите стратегии на малките и средни предприятия (МСП). Това предвижда проект Linked2Media, който се изпълнява по 7-ма рамкова програма с активното участие на Българската търговско-промишлена палата.  Проектът обединява експертния потенциал на 13 организации от 7 държави, а именно - България ,  Гърция, Ирландия, Испания, Италия, Румъния и Турция.
 
На 28 март 2014 г. в Атина, Гърция, Българската търговско-промишлена палата взе участие във второто по ред представяне на иновативната платформа «Linked2Media” пред МСП от хранително-вкусовия бранш, участващи в конференция, посветена на основните двигатели на научните изследвания и иновациите в европейските хранителни вериги, организирана от Гръцкото председателство на Съвета на ЕС, заедно с Генералната дирекция за научни изследвания и иновации на Европейската комисия (DG RTD). По време на представянето бяха проведени презентации, демонстрации, обучения и тестване на системата от страна на производителите, като беше проведена и дискусия, а също така и  получена обратна връзка с цел оценка и препоръки от страна на бизнеса за функционирането и евентуално оптимизиране на платформата.      
 
Целта на разработваната платформа е да даде възможност на МСП да обработват автоматично  наличната информация в популярните социални мрежи и други уеб-сайтове и блогове, и да следят трендовете на своята репутация. По този начин те ще могат да се ориентират за оценката  на своите търговски марки и продукти,  да идентифицират нуждите на пазара, да подобряват маркетинговата си стратегия и да осъществяват бърза възвръщаемост на инвестициите си в областта на рекламата. 
 
Предстои представяне и тестване на платформата и от страна на  българските фирми, което ще бъде проведено в България през 2014 г. БТПП ще обяви  инициативата в  своя уеб сайт: www.bcci.bg  и чрез излъчване на директен мейлинг до своите членове.
 
За допълнителна информация: Дирекция „Европейска интеграция и проекти” при БТПП, тел.: 02/ 8117508
 
или на следните адреси: www.linked2media.eu; https://twitter.com/Linked2Media; https://www.facebook.com/Linked2Media. 
 

31.03.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад