Назад

Среща с делегация от Бремен по проблемите на образованието в България

Възможностите за подобряване на образованието в България обсъдиха на среща в БТПП делегация от Професионалния колеж в Бремен, Германия и председателят на Палатата Цветан Симеонов. Гостите бяха придружавани от Самуил Шейнин, Председател на Съюза на Работодателите в системата на народната просвета в България и представители на Регионалния инспекторат по образованието в Перник. 
 
По време на дискусията Цветан Симеонов представи оценката на бизнеса за образованието на младите хора у нас, както и препоръки за постигане на по-добри резултати при обучението. Той запозна гостите с резултатите от наскоро проведеното проучване сред членовете на Палатата по темата. 
 
Повече информация за проучването: ТУК 
 
Отношението на бизнеса към въвеждане на дуалната система за обучение в България и финансирането на образованието бяха сред въпросите, които предизвикаха засилен интерес от страна на германската делегация. 
 
Председателят на БТПП изрази  позицията, че парите трябва да следват студента. Например част от тях да се дават на университетите при започване на обучението,  друга - при завършване, а останалата част -  след определен срок от започване на работа по специалността.
 

31.03.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад