Назад

Проект „ИЗКУСТВОТО В ДЕЙСТВИЕ“ ще популяризира български творци

Съвместен проект „ИЗКУСТВОТО В ДЕЙСТВИЕ” на „Арт Виза България – медиа и галерия“ и Българската търговско-промишлена палата ще рекламира творците на България. Първата изложба от проекта ще покаже 30 картини и скулптури дело на преподавателите от Факултет по изкуствата в ЮЗУ „Неофит Рилски”, Благоевград. Студентите са подготвили  за гостите на събитието музикална изненада и моден акцент. 
 
 „ИЗКУСТВОТО В ДЕЙСТВИЕ“  ще популяризира активно в продължение на 12 месеца творчеството на два български университета – ЮЗУ „Неофит Рилски” и Нов български университет (НБУ). Разработен е от Арт Виза България – медиа и галерия и предвижда атрактивен фокус върху сериозна селекция от произведения на съвременно българско изкуство.
 
В проекта преподаватели и студенти от департамент „Изящни изкуства” на НБУ и от Факултета по изкуствата на Югозападния университет ще реализират своята съвременна визия  за създаване и показване на изкуство, като презентират пред бизнеса на България и чуждестранните гости на БТПП най-добрите свои творби и идеи през пърформънси, артинсталации, студентски спектакли, модни събития и др. специални събития.  
 
„ИЗКУСТВОТО В ДЕЙСТВИЕ” – модерно изкуство за модерни хора се открива официално на 2 април, 2014 г. от 11:00 часа във фоайето на БТПП, София, ул. „Искър”9.
 

01.04.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад