Назад

БТПП и Франкофонският институт по администрация и управление обсъдиха сътрудничество в областта на образованието





Н.Пр. г-жа Аник Ван Калстър, посланик на Кралство Белгия в България, и проф. Мария Никулеску, директор на Франкофонски институт по администрация и управление в София, посетиха БТПП и разговаряха с председателя на Палатата Цветан Симеонов.
 
Проф. Никулеску представи дейността на института, който дава възможност на студенти от цял свят да се обучават в България от водещи експерти на университети и образователни институции от Франция и Белгия. В института в момента се обучават студенти от България, Турция, Румъния, Северна Африка и др. Тази година се организират и обучения за млади предприемачи по програмата за учене през целия живот. Те са съобразени с нуждите на предприемачите и са с различна продължителност, в зависимост от желаните предмети и теми. 
 
Дискутирани бяха организационни въпроси във връзка с предстоящ семинар на 15 април 2014 г. с участието на представители на Валонската организация на работодателите. Темите на семинара са: създаване на клъстери и международно финансиране на износа и общата търговия. Организатори са Посолството на Кралство Белгия в България, Франкофонския институт по администрация и управление и БТПП. БТПП ще разпространи допълнителна информация за събитието.
 
 
За контакти:
Дирекция “Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП
тел.: (02) 8117 489
e-mail: G.Dimitrova@bcci.bg
 

26.03.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад