Назад

Посланикът на Великото Херцогство на Люксембург посети БТПППосланикът на Великото Херцогство на Люксембург, акредитиран за България, Н.Пр. Жан Фалц се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов.
 
Обсъдена бе позицията на Палатата в Асоциацията на европейските търговски палати и връзките й с партньори от Европа. Посланик Фалц, като представител на страна - основател на ЕС, се съгласи, че европейските институции ще трябва да работят повече за бизнеса, като не се ограничават само във формулирането на проблемите, а и в намирането на решения за тях.
 
По време на разговора бяха дискутирани и трудностите, които среща бизнеса в България. Това най-често са тромавата администрация, променящото се законодателство и трудния достъп до финансиране.
 
Стокообменът между България и Люксембург е символичен и непостоянен като обем. За 2012 той е в размер на 24.6 млн.евро (износът от България за Люксембург е в размер 3.8 млн.евро, вносът - 20.8 млн.евро. През 2012 г. люксембургските инвестиции в страната са в размер на 382.4 млн.евро.
 

20.03.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад