Назад

Как да се скъси пътят от образованието до работата

Как да се скъси пътя на младежите от учебното заведение до работното място дискутираха по време на среща в БТПП управителите на Бери Груп България Зорница Андреева и Спас Андреев и прeдседателят на Палатата Цветан Симеонов. Фирмата Бери Груп-България е организатор на добре известното международно изложение „Образование без граници” и именно предстоящото изложение бе повод за срещата.
 
Гостите представиха организацията, намеренията и целите на новото издание на изложението, което ще се проведе в София, в НДК в периода 28-30 март 2014 г. В рамките на експозицията се предвижда специализирана част „Оразование и кариера”.
Българската търговско-промишлена палата не еднократно е изтъквала в становищата си важността от качественото образование и обвързаността на образователния процес с пазара на труда. В тази връзка, на  срещата бяха набелязани насоки за сътрудничество. Сред тях са стимулиране на пряката свързаност между образование и бизнес; скъсяване на пътя от образование до работно място; сътрудничество при организиране на бъдещи мероприятия и проекти.
 
При интерес към предстоящото изложение „Образование без граници”, допълнителна информация може да намерите ТУК.

06.02.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад