Назад

Държавна индийска компания предлага сътрудничество в машиностроенетоГлавният експерт по технологичните въпроси на държавната индийска компания  “Heavy Engineering Corporation Ltd.” Навеен Кумар Сингх се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов. Срещата е в продължение на проведени контакти през 2012 г., осъществени след организираната от БТПП бизнес делегация до Индия.
 
Навеен Кумар Сингх изрази своето намерение за разширяване на дейността на компанията, дългосрочно партньорство и сътрудничество с български фирми от бранша за изпълнение на съвместни проекти, както и възможността за създаване на джойнт венчър, обединявайки ресурсите на компаниите от българска и индийска страна. Компанията разглежда България като най-подходящ център за работа с Балканските страни и страните от ЕС. 
 
Председателят на БТПП заяви готовност за подкрепа чрез предоставяне на контакти и възможност за срещи с представители на утвърдени български фирми от съответните браншове и държавните институции от сектора. Цветан Симеонов увери г-н Сингх, че БТПП ще насърчава и подкрепя всяка инициатива в интерес на двустранното икономическо сътрудничество. 
 
*“Heavy Engineering Corporation Ltd.” /HEC/ е един от най-големите интегрирани инженерни комплекси в Индия. Към момента фирмата има 600 млн. евро годишен оборот. Тя е производител и износител на всякакви машини, съоръжения и екипировки, необходими за тежкото машиностроене. HEC е специализирана в секторите: минно дело, военна индустрия, стомана, енергетика, изграждане на жп инфраструктура и др. Компанията предлага цялостно поддържане, сервизиране и доставка на резервни части за машините и съоръженията. 
 
Повече информация за профила на компанията може да намерите на интернет страницата на фирмата: http://www.hecltd.com/
 

04.02.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад