Назад

Среща с група компании „Славянская артель“, Русия

Генералният директор на група компании „Славянская Артель”, Русия г-н Вячеслав Думенко се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов. В срещата участваха също г-жа Радка Стаменова, член на УС на БТПП, проф. Божидар Хаджиев, УХТ Пловдив и член на УС на БТПП, г-н Йордан Сарийски, ръководител на отдел във фирма “Херос ООД” и инж. Витко Митрович, изп. директор фирма “Трансинг”.
 
Това е трета поредна среща, свързана със съвместни дейности между БТПП и Новосибирската Търговско-промишлена палата, на която Вячеслав Думенко е представител за България.
 
Гостът запозна председателя на БТПП и присъстващите в срещата с растящия интерес от страна на бизнес средите на област Якутия, Русия към сътрудничество с български предприемачи в сферата на производство на биологични храни, селско стопанство, спа-туризъм, недвижими имоти, лечение на професионални заболявания на работници, балнеология и др. 
Предстои създаването на Агро-съюз между малки и средни предприятия от Русия и България, които да си сътрудничат в областта на производството на плодове и зеленчуци, предимно произведени по екологичен начин, бе съобщено по време на срещата. В района на Новосибирск се наблюдава особено голямо търсене на еко- продукция. Предстои Агро-съюзът да изготви програма за реализиране на съвместни проекти за период  2015 – 2025 г. 
 
Вячеслав Думенко информира за напреднали преговори между български и руски авио-превозвачи и туристически компании за откриване на директна чартърна линия между България и Якутия. Целта на авио-линията е да облекчи връзката между двете дестинации, което е от голямо значение за увеличаването на броя на туристите и за подобряването икономическия стокообмен между България и Русия, в частност района на Якутия.
 

05.02.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад