Назад

Камарата за търговия, индустрия, занаяти и земеделие на Милано на посещение в БТППДжанкарло Дзани, съветник по интернационализация и регионален маркетинг в Камарата за търговия, индустрия, занаяти и земеделие на Милано, и Захари Николов, съветник за България в Специална агенция на Търговската камара на Модена, Италия се срещнаха с председателя на БТПП Цветан Симеонов.
 
Джакарло Дзани сподели, че италианските фирми имат нужда да намерят надеждни партньори от чужбина. Това е една от причините, поради която е създаден консорциум от 12 търговски палати в Италия. В състава на консорциума са Палатите на Милано, Торино, Салермо, Рим, Модена, Флоренция и други.  Броят на членовете достига над 300 000 италиански фирми. Джанкарло Дзани, който е член на Управителния Съвет на консорциума, обясни, че дейността им е свързана най-вече с организирането на участие на италиански фирми в панаири и изложения, на бизнес мисии в чужбина, посрещане на чуждестранни делегации. Обмисля се идеята да се открие офис и в България, който да отговаря за всички балкански страни.
 
По време на срещата събеседниците набелязаха конкретни съвместни дейности и планираха тяхното реализиране. Председателят на БТПП увери гостите си, че Палатата ще съдейства за организирането на изложение на италиански предприемачи в София през 2014 г., като информацията ще се разпространи до всички партньори на БТПП на Балканите. Обсъди се възможността изложението да е съпроводено от бизнес форум с двустранни срещи между български и италиански фирми. Предстои да се набележат сферите, които представляват интерес за установяване на партньорства, както и конкретен период за провеждане на подобно събитие. При достатъчен интерес може да се организира и изложение на български стоки в Италия. Председателят на БТПП отбеляза, че българските фирми са конкурентноспособни в редица сектори, като например хранително-вкусовата промишленост, текстилна промишленост и други.
 
С цел по-голяма информираност на италианския бизнес относно икономическия климат на България, Цветан Симеонов коментира със своите гости възможността електронния бюлетин на Палатата – Инфобизнес, да се издава веднъж седмично на италиански език с най-важните новини от бизнес средата.
 
БТПП ще уведоми своевременно своите членове при наличието на допълнителна информация относно гореспоменатите събития.
 

31.01.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад