Назад

Саудитският бизнес очаква улеснения при издаване на визи за България





Ръководството на Българо-саудитския бизнес съвет при БТПП (БСБС) проведе среща с председателя на БТПП Цветан Симеонов и зам.-председателя Георги Стоев. От страна на БСБС участваха Мохамед Сакър, почетен председател на Съвета, и Гасан Насър, Връзки с обществеността. 
 
Беше констатирана важната роля, която играе Съвета за разширяване на връзките със Саудитска Арабия и по-специално улесненията, които осигурява във връзка с навременното получаване на визи за страната. Обсъдена бе необходимостта от създаването на условия за подобни улеснения и за саудитския бизнес чрез създаване и разширяване правата на почетни консули на България в Саудитска Арабия, или чрез откриване на Посолство, което се очаква от доста време. Това ще бъде важна стъпка за използване на потенциала за сътрудничество между двете страни, в т.ч. и туризмът - България като атрактивна дестинация.
Дискутирани бяха идеи за засилване ролята на Съвета.
 
Повече информация за Българо-саудитския бизнес съвет при БТПП, както и възможност за присъединяване към БСБС, можете да откриете на сайта на Съвета - http://bsbc.arabiz.bg/bg/.
 

29.01.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад