Назад

Председателят на БТПП ще посети Хасково

Празникът по зарязването на лозята се радва на растящ международен интерес

На 12 и 13 февруари 2010 г. председателят на Българската търговско – промишлена палата Цветан Симеонов ще посети град Хасково. Посещението е във връзка с Празника по зарязването на лозята „Св. Трифон Зарезан” и с регулярните срещи в регионите, които се провеждат в единната система на търговско – промишлените палати.

Участие в тържествата по случай празника, който се организира в Хасково вече за шестнадесети път, ще вземат шестима посланици, както и чуждестранни търговски представители, председатели на регионални ТПП, областни управители и кметове, представители на браншови организации, председателите на палати от Северна Гърция, европейската част на Турция, Великобритания, водещи бизнесмени от региона.

В програмата на г-н Симеонов е предвидена среща с представители на бизнеса от Хасковска област и с местната администрация, която ще се проведе на 12 февруари от 15:30 часа в Областна администрация – Хасково, зала „Марица”. В рамките на срещата, на която ще присъстват и международните гости, ще бъде представен новоучреденият Международен дипломатически търговски клуб, чийто пръв председател е г-н Юрай Мелиорис, търговски съветник в Посолство на Чехия в република България.

Отново в зала „Марица” от 16:30 часа ще се състои среща – дискусия със заместник министър – председателя и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, на тема „Подобряване на бизнес климата с акцент към малките и средните предприятия и сигурността – предпоставка за привличане на инвестиции”. По-късно в хотелски комплекс „Хасково” ще се проведе изложба – дегустация на вина и хранителни продукти. Хасковската ТПП ще връчи ежегодните си награди на фирми и личности.

За 13 февруари в лозовите масиви на Вила „Любимец” край гр. Любимец ще се проведе церемонията по зарязването на лозята. Вила „Любимец” разполага с 3000 дка собствени лозови масиви, насадени със селектирани червени сортове грозде, сред които и класическият български сорт Мавруд.


11.02.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад