Назад

Успешно приключи посещението във Виетнам на българската бизнес делегацияУспешно приключи бизнес делегацията, организирана от БТПП,  съпровождаща Президента на Република България във Виетнам по време на неговото официално посещение за периода 27 – 31 октомври 2013 г.
 
В рамките на визитата бяха организирани два бизнес форума, в които се включиха над 130 виетнамски участници. Интересът по време на двустранните срещи бе изключително голям, като за някои фирми бяха организирани над 10 срещи в Ханой и Хо Ши Мин. Времето за двустранни преговори бе удължено, а някои от фирмите продължиха с двустранни срещи във в хотела, в който бе настанена бизнес делегацията и във фирмите-партньори. 
 
Освен бизнес форумите, бяха организирани срещи и в ключовите министерства в Социалистическата република – Министерство на търговията и индустрията, Министерство на планирането и инвестициите и Министерство на отбраната, които потвърдиха подкрепата за развитие на сътрудничеството между български и виетнамски фирми.
 
Открито бе представителство на търговско – консултанската фирма „Булвиет” ООД и офисът на Службата по търговско икономически въпроси в гр. Хо Ши Мин с ръководител Олег Маринов.
 
Президентът на Републка България Росен Плевнелиев обобщи постигнатите резултати от посещението по време на работна закуска с членовете на бизнес делегацията. Той отбеляза, че има готовност за сътрудничество от най-високо ниво - Президентството на Виетнам, министерства и търговски палати. Пълна ангажираност има и от страна на СТИВ и Посолството на България във Виетнам.

01.11.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад