Назад

Бизнес форум на Дунавския регион 2013





Бизнес форум на Дунавския регион 2013 ще се проведе на 14 и 15 ноември във Виена, Австрия и ще бъде посветен на развитието на бизнес партньорства и представянето на най-новите тенденции в  Инфромационните и комуникационни технологии.
 
В рамките на форума ще се организират и B2B срещи между предприемачи, публични организации и представители на научните среди, работещи в сферата на информационните и комуникационните технологии. Целта е стимулиране на иновациите, растежа, конкурентоспособността на фирмите от Дунавския регион, които искат да разширят възможностите пред своя бизнес. Събитието е важно за българските делови среди, тъй като Австрия се нарежда на второ място по инвестиции в България. 
 
Организатори на форума са Главна дирекция „Региони“ на Eвропейската комисия, Австрийската федерална икономическа камара, а за българското участие - Enterprise Europe Network (EEN) към БТПП.
 
Темите на тазгодишния форум са:
Информационни и коминукационни технологии – нови развития
Уъркшопи на тема:
- електронно здравеопазване
 - електронно правителство
 
Участниците във форума ще могат да установят контакти с потенциални партньори по време на B2B срещите, които ще бъдат предварително уговорени в периода между 21 октомври - 10 ноември 2013г.  
 
В програмата на събитието е предвидено и посещение на Ars Electronica в Линц. Ars Electronica e организация, основана около ежегодно провеждащ се фестивал за изкуство, технологии и общество, която поддържа технологична лаборатория, медиен център и музей. Разходите за транспорт между Виена и Линц се поемат от организаторите.
 
Освен с компании от Дунавския регион, фирмите ще могат да се запознаят и с дейността на молдовски компании, представени от молдовския зам.-министър на ИКТ.
 
В рамките на миналогодишното издание на форума са осъществени 80 срещи от 95 участника. За момента интерес към предстоящото издание на форума са проявили 160 фирми от Дунавския регион.
Крайният срок за регистрация и подаване на профилите е 10 октомври 2013. Няма такса за участие. Разходите за настаняване и път са за сметка на участниците.
 
За детайлна програма и регистрация, моля посетете: http://www.b2match.eu/danuberegionbusinessforum2013
или се свържете с Европейски информационен и иновационен център в БТПП:
Г-жа Елеонора Карнаса
een@bcci.bg
02 / 8117 417, 8117 515
 

10.10.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад