Назад

Европейската група за арбитраж заседава на 4 октомври в БТПП





Българска търговско-промишлена палата (БТПП) домакинства утре, 4 октомври, Годишната работна среща на Европейската група за арбитраж. Срещата се организира от Международната търговска камара – Париж, съвместно с Арбитражния съд при БТПП . Заседанието е част от мероприятията, посветени на 60-та годишнина от възстановяването на Арбитражния съд при БТПП през 1953 г. и 116 години арбитражна дейност в системата на Палатата.

 

В срещата ще участват изявени юристи – арбитри от Европейски арбитражни институции, а също и от  Канада, Украйна, Молдова  и други членове на Европейската група за арбитраж. Срещата се организира от Международната търговска камара – Париж.

 

В програмата на срещата се предвижда обсъждане на актуални въпроси, свързани с  дейността на арбитражните институции, споделяне на проблеми от практиката на арбитражите и способи за тяхното преодоляване, с цел нарастване  ролята на арбитража като съвременен способ за разрешаване на търговските спорове  между страните,  както в национален, така  и  в международен мащаб.

 

Софийската сесия на Европейската група за арбитраж ще открие председателят на БТПП Цветан Симеонов.


03.10.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад