Назад

Предстои Българо-хърватски бизнес форум на високо нивоПо повод официалното посещение в България на президента на Република Хърватия Иво Йосипович, Българската търговско-промишлена палата (БТПП), съвместно с Икономическата камара на Хърватия и Посолството на Хърватия в София, организира Българо-хърватски бизнес форум, който ще се проведе на 15 октомври 2013 г. (вторник) от 10.00 ч. в Палатата. 
 
В официалното откриване на форума ще участват президентът на България Росен Плевнелиев и президентът на Хърватия Иво Йосипович. 
 
Българските участници имат изключителната възможност да се запознаят с икономическите условия и бизнес перспективите в най-новата страна членка на Европейския съюз. Ще бъдат представени възможностите за бъдещи партньорства.
Специално внимание ще бъде отделено на потенциалните перспективи за дългосрочно сътрудничество и партньорство в областта на европроектите. 
 
След събитието участниците ще имат възможност да се срещнат с представители на Икономическата камара на Хърватия и да зададат своите въпроси.
 
Участието е безплатно. 
 
Заявяване за участие във форума може да направите най-късно до 11 октомври, 2013г. (петък) чрез изпращане на попълнена регистрационна форма на имейл: irelations@bcci.bg   или на факс: 02/ 987 32 09.
За въпроси и допълнителна информация: Дирекция международно сътрудничество и международни организации, БТПП, тел.: 02/8117 421, 8117 494.   
 
 
Данни за търговията между България и Хърватия:
 
През 2012 г. се отчита тенденция на диверсификация на двустранния стокообмен, но все още значителна част остава концентрирана в търговията с нефтени продукти. Водещи стоки в износа на България са: рафинирана мед и медни сплави в необработен вид, нефтени масла, хлебни, тестени и сладкарски или бисквитени продукти, минерални/ химични торове, плосковалцувани продукти от желязо или от нелегирани стомани. Във вноса от Хърватия преобладават: минерални или химични торове, хартия и картони, жици, кабели и други изолирани електрически проводници, машини и устройства за събиране на реколтата.
 

09.10.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад