Назад

БТПП домакинства Бизнес форум София -Тайпе

БТПП бе домакин на 3-тия съвместен бизнес форум София –Тайпе. Организатор на събитието е Китайската Асоциация за международно икономическо сътрудничество (CIECA).
 
Председателят на CIECA Чунг Уанг и представители на администрацията на Тайпе се срещнаха с председателя на БТПП Цветан Симеонов. 
 
Форумът бе официално открит от зам.-председателя на Палатата Георги Стоев, който приветства гостите и запозна българските фирми с възможностите на програмата „Хоризонт 2020“.  Председателят на CIECA Чунг Уанг представи  Тайпе и тайванската делегация. Той сподели, че Тайпе разкрива огромен пазар за българските фирми, поради близостта му до Китай. Не случайно Тайван е на 6-то  място в Азия  по търговия с  ЕС.
 
Ивестиционния климат в България и предимствата да се инвестира на местния пазар представи Димитър Николов от Българска агенция за инвестиции. 
 
В рамките на форума бяха представени презентации на тайванските фирми в областта на информационните технологии, медицинските продукти, замразените храни и отоплителните системи.
 
Повече от 20 български фирми взеха участие в двустранните срещи във втория панел на форума.
 

07.10.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад