Назад

Обсъждане на перспективите за чуждестранни и български инвеститори







По покана на компания „Капелен България“* се проведе кръгла маса с дискусия на тема „Икономическата ситуация в България и перспективи между чуждестранни и български инвеститори“. 
 
Участваха бизнес представители в сферата на защитени технологии и защита на документи. 
 
Презентация за икономическата ситуация в България направи търговския съветник към посолството на Австрия в България Михаел Ангерер.
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов беше специален гост на събитието. Той представи трудностите, пред които са изправени предприемачите в България и възможностите за подпомагане на бизнеса. Цветан Симеонов посочи, че се работи в посока намаляване на административната тежест. Той уточни, че БТПП стои зад идеята за електронно правителство и счита, че преодоляването на бюрократичните пречки за фирмите може да бъде постигнато именно с въвеждането на електронно правителство. Това е заложено в програмата на Министерски съвет. 
Друга трудност, която коментира председателят на БТПП, бе, че динамичното законодателство изненадва бизнеса с честите промени. Цветан Симеонов представи и дейността на Арбитражния съд към БТПП. Той коментира и приоритета, заложен от правителството, за развитие на пътната и железопътна инфраструктура. 
 
*Част от JWC групата в България - партньори на българските печатници, издателства и производители на изделия от хартия и картон в продължение на повече от 35 години. „Капелен – България” присъства активно на пазара на медийни и опаковъчни хартии и картони, фини хартии и хартиени специалитети. Широката гама от продукти се допълва от фолио за топъл печат и студен трансфер.
 

03.10.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад