Назад

Представяне на проект на Агенция „Митници“





 

БТПП взе участие във въвеждащата конференция на Агенция „Митници“ за представяне на проект „Засилване на административния капацитет на Българската митническа администрация в съответствие с инициативата Електронни митници на ЕС“.
 
Основна цел на проекта е подобряване на административното обслужване като част от въвеждането на електронно управление и предоставяне на електронни услуги от Агенция „Митници".
 
Изпълнението на основните дейности по проекта ще се проведе в следните направления: изготвяне на специфичните изисквания за резервираност и непрекъсваемост на ИТ системите в Агенция „Митници"; усъвършенстване, интегриране и разширяване на услугите, предлагани от е-портала на Агенция „Митници"; изграждане на автоматизирана информационна система за деловодство и административна дейност; техническа помощ и контрол върху качеството на изпълнението. 
 
БТПП подкрепя инициативите и проектите, насочени към стартирането на електронното правителство в България, което ще бъде важен фактор за подобряване на бизнес средата.
 
*Целите на инициативата Електронни митници на ЕС са повишаване на конкурентноспособността на компаниите от ЕС и ефективността на митническия контрол; електронното общуване между митниците и бизнеса в ЕС да стане обичайно и регулярно, а хартиеното общуване да бъде изключение; координиране на подхода за контрол на стоки и прилагане на законодателството. По този начин ще се улеснят процедурите за внос и износ, ще се намалят административните разходи и ще се гарантира правилното събиране на мита и такси. 
 

10.04.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад