Назад

Китайска компания предлага сътрудничество на БТППВ БТПП се проведе среща между председателя на Управителния съвет на БТПП Цветан Симеонов и представители на фирма „КСЕМК България Груп” ЕООД, занимаваща се с развитието на ветроенергийни проекти в България. Фирмата е дъщерно дружество на XEMC Group (Китай) - държавна компания със 76 годишна история, считана за един от големите производители и разработчици в областта на възобновяемите енергийни източници както в Китай така и в цял свят. В рамките на срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между БТПП и „КСЕМК България Груп”, във връзка с навлизането на фирмата на българския пазар.

По повод коментирани от представителите на „КСЕМК България Груп” затруднения за дейността на фирмите, свързани с нормативната уредба в България и срещаните административни бариери, председателят на БТПП посочи, че един от основните приоритети в дейността на БТПП е стремежът към подобряване на икономическия климат и осигуряване на нормална среда за бизнеса в България.
 
Повече информация за XEMC Group може да бъде намерена на следния адрес: http://www.xemc-darwind.com/index.php/about-us.html
 

04.04.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад