Назад

Семинар „Стандартен GS1 логистичен етикет”



 

Съвет GS1 България към БТПП организира семинар на тема: „Стандартен GS1 логистичен етикет”. Събитието ще се проведе на  16 април 2013 г., в сградата на БТПП от 14.00 часа.
 
Целта на семинара е да запознае участниците със структурата и съдържанието на стандартния GS1 логистичен етикет. Специално внимание ще се обърне на:
  • определянето на SSCC номерата на логистичните единици,
  • начина за кодиране на допълнителна информация върху логистичния етикет (партида, срок на годност, брой на съдържащите се кашони и други) и
  • баркод символ GS1-128.

 

Участието в семинара е безплатно.
 
На участниците ще бъде предоставено ръководство „Правила за изготвяне на стандартен GS1 логистичен етикет.
 
Контекст
 
С цел да отговорят на нормативните изисквания за осигуряване на бърза и ефективна проследимост на продуктите чрез използване на съвременни технологии търговските вериги в България изискват от своите доставчици подходящо маркиране на потребителските и логистични единици, което позволява автоматична обработка на информацията за тях. Решението трябва да повиши безопасността на крайните потребители, а освен това води до по-добро управление на наличностите и съкращаване на разходите. Предвид глобализацията на пазарите и за да бъдат облекчени фирмите при изпълнение на подобни изисквания е важно използването на глобални стандарти. GS1 логистичният етикет е общо приет стандарт, разработен с участието на заинтересованите страни от цял свят и служи като основа при изграждането на стандартни решения за проследяване на логистични единици по веригите за доставка.
 
Желаещи да участват в семинара могат да се регистрират на интернет страницата на GS1 България http://www.gs1bg.org/lang_bg/services.php?menu=2,1,2,2,0 или по е-мейл: gs1bulgaria@gs1bg.org  не по-късно от 15 април 2013 г.
 
За допълнителна информация: тел./факс: 02/8117 604, 571 и 567 или е-mail: gs1bulgaria@gs1bg.org

09.04.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад