Назад

БТПП се включи в откриването на “Green Academy” в България







 

На официалното откриване за стартирането на Green Academy в България, се включиха посланикът на Румъния Н.Пр. Антон Пакурету и председателят на Палатата Цветан Симеонов. 
 
На събитието гостите бяха запознати с визията и целите на първата „зелена“ академия в България. Green Academy е проект, обединяващ опита на българската фирма - Сleantech Bulgaria и румънската - InnerLook. Сleantech Bulgaria е специализирана в трансфера на иновативни „зелени” практики и технологии, корпоративна социална отговорност и устойчиви модели за опазване на околната среда. InnerLook е водеща в областта на човешките ресурси. Green Academy е силно ориентирана в полза на бизнеса, също както и към подрастващото поколение.
 
Основни компетенции на Green Academy ще са: 
Green Management – придобиване на ключови „зелени” компетенции в сферата на HR Management, Marketing Management, PR Management, Environmental Management.
Green Jobs - професионална квалификация, обучение за специалисти, онлайн платформа в сферата на ВЕИ, енергийната ефективност и устойчивото развитие. 
Green Futurе - обучения, тренинги и уъркшопи за деца, младежи и студенти по темите, свързани с опазване на околната среда. 
 
Академията ще предлага различни курсове за специализация и квалификация в областта на гореспоменатите сектори, които се развиват динамично. Обученията стартират след месец, когато ще бъде активен и сайтът на Green Academy.
 

08.02.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад