Назад

БТПП представя проект "Рекултиватур" на международното туристическо изложение в Мадрид





В периода 29 януари - 3 февруари в Мадрид, Испания се провежда ежегодното туристическо изложение "Фитур". Представители на БТПП участват в изложението с цел промотиране и разпространение на разработените до момента туристически продукти по проект Рекултиватур, финансиран по Програма за транснационално сътрудничество "Югоизточна Европа". В рамките на проекта е създадена база данни с религиозни обекти и са разработени религиозни туристически маршрути и продукти, които ще бъдат представени на потенциални туристи по време на изложението. Освен това, Палатата разпространява информация и за български фирми, които предлагат услуги в областта на религиозния туризъм и имат разработени специални програми.

Щандът на проекта бе посетен от посланика на България в Испания – Н.Пр. Костадин Коджабашев. Обсъдени бяха възможностите на България за развитие на културен и религиозен туризъм и позицията на страната ни на испанския туристически пазар.
 
Педро Санчес Рамос, журналист от туристическо списание "Номада", подготвя специална публикация за ролята и дейностите на БТПП при изпълнение на проект "Рекултиватур".
 
През следващите дни ще бъдат проведени обучения за представяне на съвременните тенденции за разработване и промотиране на туристически услуги. Ще бъдат организирани срещи с туроператори за обмяна на опит и добри практики в областта на религиозния туризъм.
 
Около 9000 фирми от 167 страни и региони представят на изложението Фитур най-доброто от международната туристическа индустрия.

01.02.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад