Назад

Възможности за бизнес в Индонезия бяха представени в БТПППосланикът на Индонезия в София Н. Пр. Бунян Саптомо представи актуалните възможности за бизнес и инвестиции в страната си. Събитието се организира съвместно с Посолството на Република Индонезия в София и БТПП.

Представянето бе открито от председателя на Палатата Цветан Симеонов, който очерта най-важните икономически характеристики на Индонезия. 
 
Н. Пр. Бунян Саптомо направи много убедителна презентация на икономиката в страната. Индонезия е твърде далеч от България, но в днешната модернизирана епоха разстоянията не представляват затруднение.  Посланикът отбеляза важните предпоставки за инвестиции в страната - стабилния икономически растеж от 6% годишно, броя на МСП, стратегическото географско разположение, свобoдната обмяна на чужда валута, нарастващия брой на средната класа от населението. Силно развити отрасли са селското стопанство и  добива на полезни изкопаеми. Страната е производител номер 1 в света по палмово масло и на второ място - по производство на алуминий и какао. Сред основните експортни стоки са текстил, електроника, каучук и палмово масло.
 
С цел запознаване с икономическите и търговски практики на страната, Посолството на Република Индонезия направи предложение българска бизнес делегация да посети Индонезия по време на търговското изложение в Джакарта (16 – 20 октомври 2013г.). Посолството организира пътуването от 14-18 октомври, като на първите 10 фирми, проявили интерес за участие до 01 Август 2013г, ще бъдат осигурени безплатно: 3 нощувки в 4-звездни хотели, както и вътрешен транспорт. 
 
Освен икономическите параметри, Н. Пр. Саптомо се спря и на туристическите и културни забележителности на Индонезия. Страната е известна спа дестинация с развит шопинг туризъм. Посланикът покани всички участници в срещата на изложението „Ваканция и СПА“ в Интер Експо Център (14 -16 февруари), където Индонезия ще бъде представена със собствен щанд.
 
Зададени бяха многобройни и конкретни въпроси към служителите на Посолството. Над 25 фирми взеха участие в събитието и с интерес споделиха своите бизнес планове и намерения  относно Индонезия.
 
 
Презентация за Индонезия - ТУК

06.02.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад