Назад

България има всички предпоставки да запази икономиката си въпреки кризата

Шестнадесето честване на Празника на лозаря Св. Трифон Зарезан в Хасково




Председателят на БТПП Цветан Симеонов направи обръщение към представителите на българския бизнес по време на бизнес форум на 12 февруари, който се проведе в рамките на Празника на лозаря Св. Трифон Зарезан в Хасково. Г-н Симеонов заяви, че България има всички предпоставки да запази икономиката си въпреки кризата, тъй като болшинството фирми не са спрели дейността си. „Сега е моментът да се задържат на пазара с повече усилия, но като тръгнат нещата, ще бъдат в по-добра позиция”, посочи Цветан Симеонов.

Честването на Празника на лозаря се провежда за шестнадесети пореден път с домакин Хасковската търговско-промишлена палата. В събитието взе участие и зам. министър-председателят и министър на вътрешните работи на Република България Цветан Цветанов. Той направи изказване на тема: ”Подобряване на бизнес климата с акцент към малките и средни предприятия (МСП) и сигурността – предпоставка за привличане на инвестиции”.

В празненствата участваха също и съпредседателите на ХТПП, Георги Музафиров и Янчо Янев, областният управител на Хасково Румен Данев, народни представители, кметове от областта, представители на партньорски организации от Великобритания, Гърция и Турция, както и на местния бизнес и на водещи фирми от цялата страна.

Събитието тази година премина при много голям интерес от страна на представителите на чуждите мисии в България. Участие взеха посланиците на Босна и Херцеговина, Дания, Ирландия, Македония, Холандия, Хърватия и Южна Африка и търговските представители на Ирландия, Полша, Чехия, Унгария.

На форума Юрай Мелиорис, търговски съветник в посолството на Чехия в България, представи новоучредения Международен дипломатически търговски клуб. Целта на новото формирование е да се подобри комуникацията между чуждите и местните представители на бизнеса, така също чуждите инвеститори да се запознаят по-добре с бизнес потенциала на регионите.

Хасковската търговско-промишлена палата връчи грамоти за постигнати високи резултати и съдействие за просперитета на българския бизнес. На 13 февруари участниците в мероприятието посетиха лозовите масиви на Вила „Любимец”, край град Любимец, където се извърши празничен водосвет и традиционното зарязване на лозята.


12.02.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад